BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, January 31, 2011

"Kek Pisang Sempoi"

Yamx2...jom kite sembang2 pasal makanan pulak. u all's nak tau, kalu balik kk, my mum n sister mmg suka pesan kek pisang kat sini...ala kek pisang yg selalu ade jual kat giant or tesco tu. Satu kewajiban tau yg kena beli tuk my family bile aku balik sana. Satu hr aku terbaca la satu status kat fb my old fren yg study satu college dulu...masa tu dia publish pasal masakan yg dia masak, xsilap aku kek jugak...rupa2nya dia mmg terror buat kek2 ni...mcm teruja sekejap u!!


Then aku msg kat dia mintak resepi kek pisang sbb aku mcm nak try buat jer, kalu jd akan ku turunkan ilmu ini to my mom n sister, so depa xpayah tggu aku balik br bole mkn kek pisang...hahaha....mcm la kat kk xde no...lain xsama tau...aku sendiri x try buat lg, maybe lepas ni...hehehe

Kla, first aku nak mintak izin kan kwn aku tu yg bernama Siti Norliza Mahmood, supaya bg kebenaran kat aku share resepi kek pisang sempoi dia tu kat belog aku ni..hrp2 dia baca yer belog ni...and tq kat dia sbb xkedekut share resepi ni.
Ok, jom kita tgk resepi seperti dibawah :-

Bahan2
150g pisang emas - dilecek
180g tpg gandum
180g gula halus /gula icing
3 biji telor
120ml minyak masak
1 sudu teh ovelate
1 sudu teh soda bikabonat
1 sudu teh baking powder
secubit garam

Cara-cara
campur semua bahan di atas dan putar dengan mixer hingga sebati dan adunan nampak putih
masukkan kedalam loyang yang digris dengan minyak masak, bakar 180 darjah selama 40 - 50 minit
pastikan adunan separuh loyang kerana kek biasanya naik sekali ganda

So, selamat mencuba dan hrp2 sama cam dlm gambar tu no!!!

1 comments:

PAk JUSTAN DI BATANG said...

Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL